Billige fly til Polen

Billige fly til Polen: nyttige Tips når du rejser til Polen

Tidligere blev alle udenlandske turister tvunget til at udveksle visse beløb, hver gang de passage boarder ifølge den officielle (dårlig) kursus – ikke længere! Personer fra Vesteuropa og USA blev også tvunget til at betale højere priser i hotellerne end mennesker fra østeuropa – ikke længere enten. På trods af, at polske “zloty” (polsk valuta) er indbyrdes udskiftelige i dollars (der ikke er længere “officielle” og “inofficial” exchange kursus). Polen er stadig et relativt billigt land for udlænding fra den vestlige del af Europa og USA.

Der er nogle forholdsregler, du skal tage i betragtning før din rejse til Polen:

Bedre bruge offentlig transport end leje en bil. Bilforsikring er meget dyre, en af grunden, mange biler, især de dyre vestlige mærker er stjålet i bil “Mafia”. Derudover vejsystemet er dårlig, der er ikke nok landeveje og motorveje i landet. Trafik på gaderne i mange byer er også høj (mangel på beltways) og det gør kørsel, besværligt og dyrt (gaspris er høj sammenlignet med USA). Polsk politi kan også drage fordel af naiv og “rich” udenlandske turister og de er først at få billetter. Offentlige transportsystem er billig og behagelig. Det indeholder tog, busser, fly (mellem nogle byer) og byen transportsystem ligesom sporvogne, busser, metro (Warszawa) og selvfølgelig taxier. Vær forsigtig med taxa. Nogle taxachauffører kan opkræve dig højere sats, især hvis du er i lufthavnen, Warszawa lufthavn er værst. Jeg ved, at politiet har forsøgt at løse dette problem, men jeg er ikke sikker på, om de gjorde. For eksempel den bedste måde for transport mellem Krakow og Warszawa er en eksprestog, men den bedste transportsystem mellem Warszawa og Wroclaw (Breslau) er at tage et fly.

Gør ikke nogen pengetransaktioner på gaderne. Der er penge vekselkontorer (kantors) næsten overalt og de ikke opkræve et gebyr for en transaktion og er sikkert at udveksle penge. Nogle lokale ønsker at tage en fordel af udlændingen. Forsøg ikke at kigge for meget som en velhavende udenlandske turister med dyre kameraer hængende fra din skulder og ikke taler dit sprog for højt, fordi du vil udsætte dig selv til enten en tyv eller nogen forsøger at gøre nogle tvivlsomme tilbud.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.